Un rus a fost trimis la închisoare pentru o rață gonflablă afișată la fereastră

  • 26 Februarie 2018 18:57
Un rus a fost trimis la închisoare pentru o rață gonflablă afișată la fereastră

O judecătorie din Sankt Petersburg l-a trimis in inchisoare pe activistul rus Artem Gonciarenko, acuzat de încălcarea dreptului administrativ în timpul unui miting al susținătorilor lui Aleksei Navalnîi, care a avut loc la 28 ianuarie, transmite Interfax.

Instanța a ordonat ca Gonciarenko să fie condamnat la 25 de zile de detenție administrativă, precizează Pagina de Rusia.

Arestatul este activist al mișcării democratice a tineretului „Vesna”. El a fost reținut la Sankt Petersburg pe 25 februarie.

„Activistul a fost acuzat de încălcarea legii privind manifestatiile publice, dupa ce, în timpul unui mars al sustinatorilor lui Alexei Navalnîi, sustinut la 28 ianuarie, a demonstrat o ”rață gonflabilă” de la fereastra apartamentului sau de lângă Piața Dictaturii Proletariatului, care a găzduit evenimentul“, – a informat „Interfax“.

În Rusia, rățuștele de cauciuc, plastic sau al material au ajuns sa reprezinte simbolul luptei anti-coruptie. Totul dupa ce o ancheta realizata de Fondul de Combatere a Coruptiei fondat de Aleksei Navalnîi a dezvaluit averea ilicita a premierului rus Dmitri Medvedev. Pe mosia acestuia, obtinuta din surse nedeclarate, ar exista un lac artificial cu păsări de apă (inclusiv rațe).

La, 28 ianuarie, în 46 de orașe ale Rusiei au avut loc acțiuni și marșuri „Greva alegatorilor”. Potrivit politiei, un total de circa 250 de persoane au fost reținute la aceste mitinguri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău