Un român va fi șeful transportului public din Abu Dhabi

  • 02 Aprilie 2017 15:30
Un român va fi șeful transportului public din Abu Dhabi

Un român va fi la la șefia transportului public din Abu Dhabi. După opt ani la conducerea Societății de Transport în comun din Oradea, directorul instituției va pleca în metropola arabă. Istvan Csuzi a impresionat prin felul in care a modernizat transportul în comun din Oradea: stații cu afișaj electronic pentru durata de așteptare, dar și plata electronică sau prin SMS a biletelor.

În urmă cu opt ani, Istvan Csuzi a fost numit manager al Societății de transport local din Oradea, iar patru ani mai târziu a devenit vicepreședinte al Organizației Mondiale a Transportatorilor Publici. Orădeanul se mândrește cu măsurile luate pentru modernizarea sistemului de transport local din oraș, scrie Digi24.ro.

„Am început prima dată cu introducerea uniformei, după care am îmbunătățit sistemul de mentenanță atât la tramvaie cât și la autobuze. Am introdus e-ticketingul. Avem un sistem performant de transport public care circula la minut aproape”, spune Istvan Csuzii, directorul societății de transport local Oradea

Istvan Csuzi s-a ocupat și de proiectul modernizării tramvaielor și cel al construirii primei linii noi de tramvai din România, de după 1989.

„A fost în mod cert un progres în serviciile publice de transport asigurate de municipiul Oradea”, spune Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Schimbările din sistemul public de transport sunt apreciate de localnici.

În acest an, Istvan Csuzi a primit oferta de a prelua șefia transportului public din Abu Dhabi.

„Sosește momentul când trebuie să tragi o linie și trebuie să te gândești ce faci și sunt momente când munca ta dă și roadele în sensul că se aude în alte locații ce ai făcut și cum ai făcut și cine ești. Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, spune Istvan Csuzi - directorul societății de transport local Oradea.

În capitala Emiratelor Arabe, va răspunde de crearea în ritm alert a unor rețele complexe de transport public.

„Va fi o mare revoluție în transportul public în Abu Dhabi și se va întâmpla în următorii cinci ani. Domnul Csuzi va fi persoana potrivită să preia comanda și să facă față acestor provocări”, spune Jose Costa, directorul general al transporturilor din Abu Dhabi.

Doar pentru rețeaua de tramvai care va fi construită în Abu Dhabi, autoritățile de acolo vor investi 1,5 miliarde de euro. Adică de aproape 8 ori suma atrasă de Oradea din fonduri europene, în 8 ani, pentru toate proiectele derulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău