Un român a traversat înot Canalul Mânecii, FĂRĂ costume și accesorii speciale

  • 30 August 2016 09:31
Un român a traversat înot Canalul Mânecii, FĂRĂ costume și accesorii speciale

Sportivul Avram Iancu din Petroșani a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costume și accesorii speciale.

El a intrat în apă pe țărmul englez luni dimineață la ora 9:30 și a ajuns în Franța după aproape 18 ore de înot fără oprire.

După cum transmite RRA, pentru ca performanța să fie omologată de Channel Swimming Association, organizația acreditată în acest sens, Avram Iancu nu a avut voie să poarte decât slip, ochelari și o cască de înot obișnuită, în ciuda faptului că temperatura apei nu depășește 16 grade.

Avram Iancu a reușit această performanță, după ce a înotat aproape 18 ore, pe toată perioada traversării consumând doar geluri, energizante și lichide, fiind însoțit de o ambarcațiune de asistență, pe care însă nu a avut voie să o atingă.

Sportivul a mai încercat de trei ori să traverseze Canalul Mânecii, însă de fiecare dată s-a confruntat cu condiții meteo nefavorabile, iar piloții navei de asistență au oprit traversarea, deși mai avea doar 15 kilometri de înotat, pentru a nu-i pune viața în pericol.

De data aceasta, chiar dacă a fost deviat de curenții puternici, sportivul a reușit să ajungă cu bine pe țărmul francez, în apropierea orașului Calais. Așa cum a spus încă înainte de plecare, Avram Iancu a dedicat această victorie "Cumințeniei pământului", sperând că gestul său va atrage atenția asupra campaniei de strângere de fonduri destinate achiziționării acestei sculpturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău