Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

  • 12 Septembrie 2020 11:32
Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea
Foto: Youtube / Equal Experts

Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple. El a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, scrie Business Magazin, citat de Mediafax, potrivit DIGI24.ro.

Potrivit informațiilor disponibile online, Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple, precum și pe micromobilitate, notează sursa citată.

Este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a Apple și pentru predicțiile referitoare la evoluția companiei. Ține și câteva podcasturi pe temele studiate de el.

Dediu s-a născut în Dumbrăveni, România, și a studiat în Massachusetts după ce părinții săi au emigrat în Statele Unite.

A absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, un program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard.

În prezent locuiește în Helsinki (Finlanda).

Horace Dediu este cel care a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, ușoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră și conduse de utilizatori - printre acestea se numără bicicletele - electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Termenul a fost folosit pentru prima dată de el într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga - ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităților de transport pentru călătorii pe distanțe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.

Potrivit Business Insider, Horace Dediu a lucrat vreme de mai bine de opt ani la Nokia și este fondatorul platformelor asymco.com și micromobility.com.

„Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes”, se autodescrie el pe profilul personal de LinkedIn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
29,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Sat
27
Sun
28
Mon
24
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău