Un registru național va stoca informații despre toți actorii din sectorul industriilor creative

  • 23 Iulie 2022 14:26
Un registru național va stoca informații despre toți actorii din sectorul industriilor creative

Un registru național online va stoca informații despre toți actorii din sectorul industriilor culturale și creative ­– instituțiile guvernamentale, sectorul privat, organizații ale societății civile și antreprenori individuali. Inițiativa este parte a unui proiect de transformare digitală a industriilor culturale și creative, sprijinit de UNESCO, transmite IPN.

Secretarul de stat la Ministerul Culturii, Andrei Chistol, a precizat că acest proiect se aliniază  conceptului Programului Național de Dezvoltare a Industriilor Creative „Moldova Creativă” și va impulsiona și mai mult dezvoltarea domeniului.


„Proiectul va dezvolta abilitățile digitale în sectorul cultural, în special pentru angajații din domeniu. Pentru că noi știm că oamenii de aici lucrează, dar ei au nevoie de investiții suplimentare, care îi vor ajuta să-și mărească potențialul”, a menționat Alma Megan Slipicevic, manager de proiect la Biroul regional UNESCO pentru Știință și Cultură Europa.

Ana-Luiza Muravschi, consilier la Ministerul Culturii, a spus că „industriile creative din Republica Moldova au un potențial mare de creștere și pot fi un motor pentru dezvoltarea economică a țării, coeziunea socială și brandul național. Politicile și proiectele de dezvoltare sunt o prioritate pentru Ministerului Culturii. Înțelegem că este nevoie de o abordare strategică și durabilă, inițiată prin proiecte ca acesta și de politici publice dedicate industriilor creative”.

Proiectul „Transformarea digitală a Industriilor Culturale și Creative în Republica Moldova” are un buget de peste 70 de mii de dolari, este finanțat de Fondul de încredere pentru dezvoltarea industriilor creative UNESCO, de Republica Coreea și implementat în parteneriat cu Ministerul Culturii și Artcor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău