Un refugiat ucrainean a câștigat 500.000 de euro cu un loz răzuibil, în Belgia. Ce plănuiește să facă cu banii

  • 12 Iunie 2023 19:59
Un refugiat ucrainean a câștigat 500.000 de euro cu un loz răzuibil, în Belgia. Ce plănuiește să facă cu banii

Un refugiat ucrainean a câștigat 500.000 de euro cu un loz răzuibil, a anunțat luni loteria națională belgiană, transmite Reuters. Bărbatul a achiziționat lozul răzuibil, luna trecută, dintr-o benzinărie, plătind în schimbul acestuia suma de 5 euro.

Câștigătorul, a cărui identitate nu a fost divulgată - la fel ca în cazul tuturor câștigătorilor la loteria belgiană - are între 18 și 24 de ani și a locuit la Bruxelles în ultimele 12 luni, scrie Digi24.

"El are sentimente amestecate (despre câștig). Este o perioadă dificilă pentru a fi fericit, având în vedere tot ceea ce se întâmplă în țara sa natală", a declarat Joke Vermoere, purtătoare de cuvânt a Loteriei Naționale, făcând aluzie la invadarea devastatoare a Ucrainei de către Rusia.

Câștigătorul dorește mai întâi să organizeze o petrecere pentru a mulțumi tuturor celor care l-au ajutat să se integreze în Belgia, scrie Agerpres. Apoi, cu banii obținuți, ar intenționa să își ajute compatrioții și să contribuie la reconstrucția Ucrainei, a adăugat Vermoere.

Ea a mai spus că deși este fericit în Belgia și a găsit de lucru, bărbatul ar dori să se întoarcă în Ucraina de îndată ce se termină războiul. Câștigurile la loterie în Belgia sunt scutite de taxe, notează Reuters.

Anul trecut, 165 de persoane dintr-un mic sat belgian au câștigat împreună suma de 142.897.164 de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău