Un record la licitație, stabilit de tabloul discipolului lui Leonardo da Vinci

  • 16 Noiembrie 2019 13:40
Un record la licitație, stabilit de tabloul discipolului lui Leonardo da Vinci

O pânză în care sunt înfățișați "Fecioara cu pruncul, Sfântul Gheorghe și un înger muzicant", tablou excepțional de Bernardino Luini, unul dintre cei mai apropiați elevi ai lui Leonardo da Vinci, a fost adjudecat la Paris, pentru suma de 2,3 milioane de euro, potrivit AFP, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.

"Grație cercetării meticuloase și restaurării, sunt fericit că piața i-a adus omagiu talentului lui Bernardino Luini", a apreciat Grégoire Lacroix, director al departamentului dedicat tablourilor și desenelor vechi la casa Aguttes, care a organizat vânzarea, potrivit sursei citate.

Această capodoperă a pictorului italian din secolul XV, care a lucrat o vreme pentru Leonardo da Vinci, a fost estimată între 1,8 și 2 milioane de euro.

Lucrarea renascentistă fusese achiziționată pe 6 iulie 2017 de un colecționar privat german pentru o sumă de zece ori mai mică, 200.000 de euro, la Christie's din Londra.

Bernardino Luini (1480-1532), supranumit "Rafael al Lombardiei", a fost, împreună cu Giovanni Antonio Boltraffio (1467-1516), unul dintre principalii elevi și asistenți ai marelui maestru toscan, de la a cărui moarte sunt celebrați 500 de ani.

Această "Fecioară cu pruncul" a făcut parte din colecția lui Sir Francis Cook, una dintre cele mai importante colecții engleze constituite în secolul al XIX-lea, la fel ca și faimosul "Salvator Mundi", despre care încă nu se știe unde se află de la vânzarea record de 450 de milioane de dolari în 2017.

Industriașul Cook a achiziționat cele două lucrări, atribuite lui Luini, în 1900.

Muzeul Luvru deține cinci opere de Bernardino Luini, între care "Le Sommeil de l'Enfant Jésus" și "La Vierge et l'enfant avec un ange".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău