Un raport publicat de Senatul SUA va prezenta detalii ale ingerinței ruse în alegerile din 2016

  • 17 Decembrie 2018 09:04
Un raport publicat de Senatul SUA va prezenta detalii ale ingerinței ruse în alegerile din 2016

Senatul american va publica în această săptămână un raport care va prezenta detalii privind amploarea campaniei de dezinformare ruse din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016, relatează duminică Washington Post, potrivit Reuters.

Raportul, care a fost obținut în draft de Washington Post, este primul care studiază milioanele de postări pe social media furnizate de companii majore precum Twitter Inc, Facebook și Google Comisiei de informații a Senatului.

Textul furnizează mai multe detalii privind eforturile cunoscute ale Agenției ruse de cercetare a internetului pentru susținerea campaniei lui Donald Trump în 2016 și pentru a semăna discordie între alegătorii americani postând chestiuni controversate legate de violența armată și de rasă, potrivit Washington Post.

Comisia nu a anunțat încă dacă susține concluziile raportului, care a fost întocmit pentru Senat de cercetători asociați cu universitatea engleză Oxford, a precizat ziarul.

Acesta va fi unul dintre cele două rapoarte pe care comisia le va face publice în această săptămână, a scris ziarul.

Un reprezentant al senatorului Richard Burr, președintele comisiei senatoriale, a refuzat să comenteze această informație pentru Reuters duminică.

Rusia a negat că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, contrar concluziilor agențiilor americane de informații.

Anterior în cursul anului, procurorul special american Robert Mueller a inculpat 13 cetățeni ruși și trei entități pentru conspirație în vederea influențării cursei prezidențiale americane recurgând la identități false pe internet pentru a transmite mesaje care incită la divizare și călătorind prin SUA pentru a aduna informații și a organiza întruniri politice.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău