Un puternic seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în Indonezia

  • 14 Ianuarie 2022 12:37
Un puternic seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în Indonezia

Un puternic seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs vineri după-amiază în largul insulei Java din Indonezia și a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala țării, Jakarta, informează DPA și Reuters.

Locuitorii din Jakarta au fost cuprinși de panică și și-au părăsit locuințele în mare grabă, însă autoritățile locale nu au raportat deocamdată victime omenești și nici pagube materiale.

"Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată și a fost foarte puternic", a declarat o bonă din Jakarta, Ani, în vârstă de 38 de ani.

"Când am simțit că locuința începe să se clatine, l-am luat repede în brațe pe copilul angajatorului meu și am fugit pe scări", a adăugat ea.

Seismul s-a produs la ora locală 16:05 (09:05 GMT), iar epicentrul său a fost situat la 52 de kilometri sud-vest de orașul Sumur din provincia Banten, în apropiere de Jakarta, la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit și în provincia West Java și în Lampung, pe insula Sumatra.

Agenția de meteorologie din Indonezia (BMGK) a anunțat că acest seism nu a avut forța necesară pentru a provoca un tsunami.

Indonezia se află în așa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează și provoacă un număr mare de cutremure și evenimente vulcanice.

Luna trecută, un seism cu magnitudinea 7,4 s-a produs în partea estică a Indoneziei, declanșând o alertă de tsunami și obligându-i pe rezidenți să își părăsească locuințele în mare grabă, dar care a provocat doar pagube materiale minore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:5,14 m/s
Sun
0
Mon
-0
Tue
1
Wed
0
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău