Un pub din Anglia deschis în 1566 și care a supraviețuit ciumei bubonice se va închide în 2021 din cauza COVID

  • 25 Ianuarie 2021 20:00
Un pub din Anglia deschis în 1566 și care a supraviețuit ciumei bubonice se va închide în 2021 din cauza COVID

Unul din cele mai vechi localuri din Anglia, un pub istoric din centrul Oxfordului, deschis în 1566, care a servit studenți, oameni de știință și scriitori timp de peste 450 de ani și a supraviețuit, printre altele, ciumei bubonice din Europa, se va închide la sfârșitul acestei luni din cauza pandemiei COVID-19, informează Agerpres, preluat de Digi24.ro

Localul „The Lamb and Flag”, frecventat de autorul „Stăpânului Inelelor/Lord of the Rings”, J.R.R. Tolkien, și de prietenul său C.S. Lewis, care a scris „Cronicile din Narnia/The Chronicles of Narnia”, a suferit pierderi dezastruoase ale veniturilor de la începutul pandemiei.

Pubul a fost deschis pentru prima dată în 1566 și a fost mutat la locația sa actuală de pe St Giles, o arteră din centrul orașului Oxford, în 1613. El este deținut de St John's College, unul dintre cele 45 de colegii care formează Universitatea Oxford.

„The Lamb and Flag, ca multe alte afaceri din industria ospitalității, a fost puternic afectat de pandemie”, a declarat Steve Elston, trezorier adjunct al St. John's, într-un comunicat, anunțând că pubul se va închide pe 31 ianuarie.

Anglia s-a aflat în lockdown în lunile martie, aprilie, mai și iunie anul trecut, și apoi din nou în noiembrie, și se află sub un al treilea lockdown din 5 ianuarie.

„Cifrele de afaceri din ultimele 12 luni au arătat că pubul nu este în prezent viabil din punct de vedere financiar”, a mai spus Steve Elston.

Numit după simboluri asociate în mod tradițional cu Sf. Ioan Botezătorul, „The Lamb and Flag” (Mielul și Steagul) ar fi fost frecventat de marele scriitor Thomas Hardy.

Din 1997, St John's College a folosit profiturile generate de bar pentru a finanța burse pentru studenți. St John's College a afirmat că cei care primesc burse nu vor fi afectați de închiderea barului și instituția va finanța în mod direct viitoarele burse.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău