Un psiholog și doi infirmieri, vizați într-o anchetă privind decesul lui Diego Maradona

  • 09 Februarie 2021 11:53
Un psiholog și doi infirmieri, vizați într-o anchetă privind decesul lui Diego Maradona

După chirurgul și psihiatrul lui Diego Maradona, alte trei persoane sunt vizate de o anchetă pentru omucidere involuntară, după decesul legendei fotbalului argentinian în luna noiembrie a anului trecut, a anunțat, luni, o sursă judiciară, pentru presa locală, citată de AFP, transmite Agerpres.

Neurochirurgul Leopoldo Luque și psihiatra Agustina Cosachov au fost primii vizați de anchetă, extinsă la un psiholog și două infirmieri (un bărbat și o femeie), prezenți alături de Maradona în ultimele zile ale vieții sale.

Biroul procurorului general din San Isidro a deschis, la finele lunii noiembrie, o anchetă pentru a determina responsabilitățile în cazul morții lui Maradona, decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani la reședința sa din Tigre (Buenos Aires).

Procedura a fost declanșată după mărturiile celor trei fiice ale lui Maradona, Dalma, Gianinna și Jana, și caută să determine o eventuală neglijență sau imprudență în tratamentele medicale administrate fostului decar al naționalei.

Cei trei noi suspecți urmează să compară în fața biroului procurorului în această săptămână, conform aceleiași surse judiciare.

Operat la începutul lunii noiembrie de un hematom la cap, campionul mondial din 1986 a decedat câteva săptămâni mai târziu din cauza "unui edem pulmonar acut secundar și o insuficiență cardiacă cronică".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău