Un proiect de asigurare cu apă în orașul Fălești este la etapa de finalizare

  • 20 Decembrie 2021 12:51
Un proiect de asigurare cu apă în orașul Fălești este la etapa de finalizare

Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” se află la etapa de finalizare. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului, specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile, întruniți recent în ședință, transmite MOLDPRES.

În cursul ședinței, membrii CDL au luat act de raportul Comitetului local de cetățeni pentru trimestrele trecute și au aprobat activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie 2022, scrie sursa citată.

„În prezent, lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului de la Fălești sunt la etapa de finalizare. Acestea prevăd 18,4 km rețele de alimentare cu apă reabilitate și extinse; 2,6 km de aducție construită; 2,4 km de rețele de alimentare cu apă extinse”, indică ADR Nord.

Valoarea totală a proiectului este de 35,87 milioane de lei, dintre care 32,56 mln de lei acordați de Uniunea Europeană, și 3,30 mln de lei – contribuție locală. 16.450 de locuitori ai orașului Fălești vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău