Un profesor german de virusologie avertizează cu privire la pericolul reprezentat de stadioanele pline de la Euro 2020

  • 02 Iulie 2021 18:58
Un profesor german de virusologie avertizează cu privire la pericolul reprezentat de stadioanele pline de la Euro 2020

Profesorul german de virusologie Ortwin Adams consideră că stadioanele pline de la Campionatul European de Fotbal transmit un mesaj greșit societății, avertizând asupra riscului de infectare cu noul coronavirus, transmite vineri DPA.

"Ne jucăm cu riscul, în special în ceea ce privește două grupuri de persoane: pacienții care ajung la terapie intensivă cu diagnosticul COVID-19 și cei care trebuie să aibă grijă de ei", a declarat el vineri pentru ziarul Rheinische Post.

În ultimă instanță, conform virusologului, toată societatea este afectată.

Ortwin Adams se așteaptă să fie nevoie de monitorizarea atentă a numărului de infecții cu noul coronavirus pentru mai mulți ani, în cazul declanșării unor noi valuri epidemice.

"Va continua timp de câțiva ani. Sperăm că intensitatea va fi mai mică și vor fi necesare mai puține eforturi în ceea ce privește măsurile", a răspuns Adams la întrebarea cu privire la perioada de timp în care populația și autoritățile trebuie să rămână vigilente în fața amenințării pandemice.

La semifinalele și finala campionatului de pe stadionul Wembley, din Londra, este permis accesul pentru 60.000 de spectatori. În contextul în care numărul infectărilor a crescut din nou, recent, în Marea Britanie, din cauza variantei Delta, această decizie este controversată.

La Sankt Petersburg, unde are loc vineri sfertul de finală dintre Spania și Elveția, numărul infectărilor a crescut de asemenea în ultima perioadă, mai notează DPA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău