Un profesor de la Oxford critică declarațiile președintelui Franței privind eficiența vaccinului anti-COVID-19 în cazul vârstnicilor

  • 30 Ianuarie 2021 16:10
Un profesor de la Oxford critică declarațiile președintelui Franței privind eficiența vaccinului anti-COVID-19 în cazul vârstnicilor

Un profesor de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a făcut parte din echipa care a dezvoltat vaccinul anti-COVID-19 împreună cu AstraZeneca, a contrazis comentariile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, care a pus sub semnul întrebării eficacitatea vaccinului la persoanele cu vârsta peste 65 de ani. "

Nu știu de unde a tras el concluzia asta", a declarat pentru BBC Radio profesorul John Bell. "Persoanele vârstnice răspund la vaccin la fel ca alte grupe de vârstă și există deja dovezi că vaccinul protejează vâstnicii", a mai spus John Bell. Vineri, președintele Macron a spus reporterilor că "primele rezultate nu sunt încurajatoare pentru cei cu vârsta peste 60-65 de ani", pentru că "sunt prea puține informații disponibile despre vaccinul Oxford/AstraZeneca".

Comentariile președintelui francez au fost criticate în Marea Britanie. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Anterior, comisia pentru vaccinul anti-COVID-19 din Germania a declarat că nu recomandă utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca în cazul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, din lipsă de informații privind eficiența vaccinului asupra acestei categorii de vârstă.

Sursa: CNN/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău