Un produs sintetic cancerigen a fost descoperit în lapte praf pentru bebeluși. A fost cerută oprirea imediată a producției (Sănătate info)

  • 25 Octombrie 2019 18:58
Un produs sintetic cancerigen a fost descoperit în lapte praf pentru bebeluși. A fost cerută oprirea imediată a producției (Sănătate info)

Alertă medicală în Europa Occidentală, după ce au fost depistate alimente pentru nou-născuți contaminate cu ulei mineral. Este vorba despre lapte praf produs de companiile Nestle și Novalac.

Analizele au fost efectuate de 3 laboratoare independente, care au folosit metode diferite. Laboratoarele au acționat în baza solicitării Organizației pentru Protecția Consumatorilor. Rezultatul a fost îngrijorător: 3 produse din 4 conțin ulei mineral aromat, produs sintetic considerat cancerigen, scrie Tvr.ro, citat de sănătateinfo.md.

Aceleași produse contaminate au fost depistate și în Olanda, Franța și Austria.

„Am testat laptele pentru bebeluși în trei țări, 16 produse. Jumătate dintre ele erau contaminate cu uleiuri minerale aromate. În Germania, trei din patru produse erau contaminate. Astfel de substanțe nu au ce căuta în alimente. Sunt produse cangerigene și alterează materialul genetic. Nu ar trebui să existe în alimente, mai ales în cele pentru copii”, spune Martin Rucker, reprezentant al Organizației pentru protecția consumatorilor.

Fiecare kilogram de produs conține între 0,5 și 3 miligrame de substanță periculoasă.

Produsele incriminate sunt „Beba Optipro” - de 800 și 1.800 de grame și „von Geburt an” de la Nestle, „Novalac Infant Formula” de 400 de grame de la compania Novalac.

Organizația pentru protecția consumatorilor a cerut oprirea imediată a producției alimentelor în care s-a depistat uleiul mineral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău