Un primar a fost condamnat, pentru că „a uitat” un minor la psihiatrie

  • 19 Iunie 2017 15:32
Un primar a fost condamnat, pentru că „a uitat” un minor la psihiatrie

Instanța a condamnat la doi ani și șase luni de închisoare primarul care a „uitat” un copil orfan în spitalul de psihiatrie. Cazul a ajuns în atenția procurorilor după intervenția angajaților Oficiului Avocatului Poporului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului Avocatului Poporului, angajații oficiului au aflat despre minorul ținut ilegal în spitalul de psihiatrie din Chișinău în cadrul unei vizite de monitorizare, în noiembrie 2014. La acel moment copilul se afla în spitalul de psihiatrie deja de patru luni în condițiile în care perioada de tratament prescrisă de medic a fost de 21 de zile.

Minorul a fost plasat în spitalul de psihiatrie de către primarul satului în care acesta locuia. Primarul, care era reprezentantul legal al copilului, a „uitat” de el și nu a întreprins acțiunile necesare după expirarea termenului de tratament.

Instituția Ombudsmanului s-a autosesizat pe acest caz și a solicitat Procuraturii să-l examineze sub aspect penal. Primarul a fost pus sub învinuire, iar prima instanță l-a achitat. Procurorii au contestat însă decizia la Curtea de Apel, care l-a condamnat pe edil la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții timp de 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău