Un post TV din R.Moldova riscă să rămână fără licență dacă nu se va conforma cererilor privind produsul autohton

  • 05 Mai 2018 12:39
Un post TV din R.Moldova riscă să rămână fără licență dacă nu se va conforma cererilor privind produsul autohton

Postul de televiziune N4 ar putea rămâne fără licență, dacă nu va respecta cerințele referitor la difuzarea produselor autohtone. Licența postului expiră pe 18 mai, însă Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amânat, la sfârșitul acestei săptpmâni, votul privind prelungirea acesteia, transmite INFOTAG.

Șeful Direcției licențiere și autorizare, Nicolae Drastic, a menționat că CCA de mai multe ori a avertizat și a amendat postul de televiziune pentru încălcarea a diferite prevederi ale Codului Audiovizualului.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a reamintit că ultima monitorizare a postului N4 a relevat abateri de la prevederile privind conținutul local.

„În loc de opt ore de conținut local, postul tv a difuzat doar trei ore și 16 minute. Iar din cele șase ore de produs autohton în prime time au fost difuzate doar două ore și 18 minute. Cel mai rău lucru este că, în loc de patru ore de emisie în limba de stat, canalul a difuzat de două ori mai puțin, a spus el.

Vicol a menționat că din informația prezentată de postul de televiziune nu este clar dacă radiodifuzorul va respecta prevederile referitoare la produsul local sau nu.

Reprezentantul N4 a informat membrii CCA că lucrează la creșterea numărului de programe proprii, dar a recunoscut că deocamdată corespunde parțial cerinței privind produsul local.

Membrul CCA, Olga Guțuțui, a menționat că unele canale de televiziune sunt monitorizate mai des decât altele, iar din acest motiv se poate crea o impresie eronată despre radiodifuzor.

"Trebuie să recunoaștem că și alte canale TV au admis abateri de la cerințe, dar licențele lor au fost prelungite", a spus ea.

Membrii CCA au decis să amâne chestiunea privind prelungirea licenței și să ofere posibilitate N4 să remedieze neconcordanțele pentru a evita situația în care Consiliul ar trebui să refuze prelungirea licenței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău