Un polițist și-a omorât zece colegi după ce i-a drogat

  • 26 Ianuarie 2016 10:43
Un polițist și-a omorât zece colegi după ce i-a drogat

Un rebel taliban infiltrat în rândul poliției din provincia instabilă Uruzgan, în sudul Afganistanului, și-a omorât marți zece dintre colegi, al doilea atac de acest fel în opt zile, au anunțat autoritățile locale, scrie Agerpres.

Suspectul 'și-a drogat mai întâi zece colegi, după care i-a ucis când erau inconștienți', a declarat pentru AFP Dost Mohammad Nayab, purtătorul de cuvânt guvernatorului din Uruzgan.

'Apoi a furat arme și a fugit', a adăugat el. Atacatorul este acum căutat de poliției, a precizat Rahimullah Khan, adjunctul șefului poliției provinciale.

Talibanii, prin vocea purtătorului lor de cuvânt Zabiullah Moudjahid, au revendicat atacul.

Astfel de atacuri din interior, în cursul cărora un polițist sau un soldat își folosește arma împotriva colegilor, este un mod de lucru la care apelează frecvent talibanii în cadrul insurecției lor.

Uruzgan, unde s-a produs atacul de marți, este o provincie izolată din sudul Afganistanului, unde talibanii intenționează să se implanteze pe termen lung. În această provincie, un precedent atac similar s-a soldat cu moartea a cel puțin nouă polițiști săptămâna trecută.

Patru polițiști care 'colaborau' cu talibanii și-au ucis colegii în timp ce aceștia dormeau, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău