Un pilon informativ, cu denumirile celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul a fost instalat astăzi în fața Primăriei Capitalei

  • 16 Octombrie 2019 17:24
Un pilon informativ, cu denumirile celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul a fost instalat astăzi în fața Primăriei Capitalei

Un pilon informativ, cu denumirile celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul a fost instalat astăzi în fața Primăriei Capitalei. Pilonul cuprinde informații despre denumirile orașelor înfrățite și distanțele până la acestea de la Chișinău. O relatare de Alina Rusu, pentru Radio România Chișinău.

Municipiul Chișinău a semnat până acum 16 acorduri de înfrățire cu localități din mai multe țări din lume, precum Grenoble din Franța, Mannheim, (Germania), Regio Emilia (Italia), Kiev și Odessa din Ucraina, precum și cu orașele București, alba Iulia și Iași din România.

Cu ocazia aniversărilor de la semnarea acordurilor de înfrățire, primăria Capitalei a decis să instaleze un pilon informativ, după modelul capitalelor din alte state. Pe pilon sunt instalate 8 lamele și pe ambele părți sunt scrise denumirile orașelor înfrățite, distanța până la ele și data semnării acordului de înfrățire.

Primarul interimar, Andrei Talmaci a menționat că aceste acorduri se manifestă prin schimb de experiență și uneori prin ajutor concret oferit Capitalei:

Autoritățile din orașul Mannheim, din Germania au finanțat realizarea scuarului Coșbuc, cu câțiva ani în urmă ne-au donat o autospecială pentru întreprinderea Exdrupo. Mai multe acțiuni culturale, schimb de experiență”, a spus Andrei Talmaci.

Pilonul este realizat din bronz, după tehnologia confecționării clopotelor, într-un stil clasic, asemănător cu clădirea Primăriei, a menționat sculptorul Andrei Dohotaru.

Sunt bucuros că primăria a decis să execute această lucrare din bronz. Este un material care va rămâne pentru secole, chiar și milenii. Sperăm că urmașii noștri o să aprecieze și o să păstreze”, a precizat Andrei Dohotaru. 

Municipalitatea a anunțat că anul acesta și preturile de sector din Chișinău vor încheia acorduri de colaborare cu orașe din România, între care Râmnicu Vâlcea, Arad și Piatra Neamț.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău