Un pescar s-a prăbușit sub gheața lacului Ghidighici

  • 28 Ianuarie 2022 12:19
Un pescar s-a prăbușit sub gheața lacului Ghidighici

Incident pe lacul de acumulare Ghidighici, de lângă localitatea Vatra: un pescar la copcă, în vârstă de 64 de ani, a căzut în apă după ce gheața i s-a spart sub picioare. Salvamarii locului au reușit să-l scoată la mal în viață, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvamarii Stației de salvare pe apă nr.4, de pe lacul Ghidighici, au observat bărbatul, care striga după ajutor. În cel mai scurt timp, pescarul a fost scos din apă și a fost preluat de un echipaj de medici pentru îngrijiri.

Salvatorii îndeamnă cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe podul de gheață atunci când temperaturile oscilează între minus și plus. Amatorii pescuitului la copcă sunt atenționați să aleagă bazinele unde sunt amplasate stații de salvare.

De la începutul anului curent, este a treia misiune realizată de salvatori pentru recuperarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

Acum două săptămâni, pescuitul la coptă pe timp de noapte s-a sfârșit tragic pentru o familie din stânga Nistrului. Tată și fiu au mers să pescuiască pe Lacul de acumulare Dubăsari, oprindu-se la aproximativ opt metri de la mal. Spre dimineață, gheața s-a spart, iar bărbatul de 60 de ani a căzut în apă. Fiul nu l-a putut ajuta, neavând cu el nici funie, nici vestă de salvare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău