Un pensionar va face turul României Mari la bordul unei Dacia 1310

  • 24 Aprilie 2018 11:13
Un pensionar va face turul României Mari la bordul unei Dacia 1310 InfoZiare

Un pensionar din Caransebeș, România reface cu mașina personală conturul României Mari. Automobilul cu care pornește în această călătorie este o Dacia 1310, produsă în 1988, care pornește și azi la prima cheie.

Potrivit Digi24.ro, Dan Paici a ajuns, luni, la Oradea și speră ca până la finalul lunii mai să termine această expediție. Va trece și prin teritorii care nu mai sunt astăzi între granițele României, cum ar fi Cadrilaterul din Bulgaria, sau Hotin și Cetatea Albă, în Ucraina. Traseul pensionarului din Caransebeș se suprapune cu granițele României de după Marea Unire din 1918.

„Este o acțiune personală. Ideea este de a vizita românii care ne primesc pe frontierele României din 1918. Am plecat din Caransebeș, am mers prin Serbia, Ungaria, o să ajungem în Ucraina, pe Nistru, la cetățile lui Ștefan cel Mare, litoral, Balcic și ne vom întoarce pe Dunăre, în amonte, spre casă", a detaliat pensionarul.

„Scopul expediției e să adunăm cât mai multe povești, facem fotografii frumoase, iar la final împărtășim experiențele cu alții. Sper să redescoperim România, nu e prima dată când fac asta", a spus, la rândul său, Ștefan Andronache, care-l va însoți pe Dan Paici. 

Demersul celor doi i-a impresionat pe orădenii care au trecut luni prin Piața Unirii. Aceștia au admirat mașina de colecție și le-au urat drum bun cel doi temerari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău