Un pas înainte în construirea celor 4 poduri rutiere noi peste Prut

  • 20 Ianuarie 12:05
Un pas înainte în construirea celor 4 poduri rutiere noi peste Prut

Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România a validat documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere peste Prut.

Este vorba despre podurile Costești – Stânca, Leova – Bumbăta, Leca - Fălciu și Bărboieni - Răducăneni, ultimele două fiind poduri noi, a anunțat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, potrivit oficialului, continuă licitația pentru podul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni - Ungheni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilită ziua de 31 ianuarie. Acesta va avea o lungime de 261 de metri, 13 metri lățime (Etapa I) + 11,25 metri (Etapa II), 8 metri lățime parte carosabilă 2 benzi pe sens plus trotuare, 1 km lungime traseu și 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură.

Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Podurile vor aduce mai multă siguranță și fluidizare a traficului pentru camioane, va crește comerțul și va integra și mai mult Republica Moldova în Rețeaua de Drumuri Europene TEN-T.

„Împreună cu celelalte poduri de la Giurgiulești (MD) – Galați (RO) (deja reabilitat), Leușeni (MD) – Albița (RO), Sculeni (MD) - Sculeni (RO), Cahul (MD) – Oancea (RO), vom asigura interconectivitatea cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană. Mulțumim, România! Mulțumesc echipe de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România”, menționează Andrei Spînu în mesajul său. Construcția celor 9 poduri peste Prut este una din prioritățile strategice din Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+”, a transmis Andrei Spânu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău