O formațiune cere demiterea Guvernului Chicu. „Suntem în plină criză politică”

  • 11 Iunie 2020 12:29
O formațiune cere demiterea Guvernului Chicu. „Suntem în plină criză politică”

Mișcarea Politică „Unirea” (MPU) a venit cu o declarație referitor la „criza politică” din Republica Moldova și cere demiterea Guvernului Chicu.

Reprezentanții formațiunii susțin că majoritatea parlamentară, „deja artificială”, este la un singur pas de a deveni, oficial, minoritate. 

„Alegerile prezidențiale precum și alegerile parlamentare anticipate nu pot și nu trebuie să fie organizate de regimul Dodon, întrucât le va desființa
caracterul liber și democratic. 
În plus, lipsirea lui Dodon și a PSRM de majoritatea parlamentară și de Guvern, îi va demoraliza și descuraja atât pe ei, cât și electoratul lor, oferind posibilitarea relansării și mobilizării electoratului de dreapta, centru-dreapta și centru- stânga. (...)Prin urmare, suntem în plină criză politică și orice zi în plus pentru majoritatea toxică a lui Dodon și a guvernului său, este o zi în minus pentru RM și pentru încurajarea electoratului democratic”, se arată în comunicatul MPU.

Astfel, Mișcarea reiterează că Guvernul Chicu trebuie demis imediat și înlocuit cu un guvern care să pună în aplicare agenda de revenire la normalitate a R. Moldova, inclusiv conform propunerilor MPU, prezentate public pe 27 mai, curent.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău