Un partid afiliat lui Șor a trimis 100 de activiști în Rusia, la un eveniment denumit „Lumea este mai mare decât Europa”

  • 02 Martie 19:32
Un partid afiliat lui Șor a trimis 100 de activiști în Rusia, la un eveniment denumit „Lumea este mai mare decât Europa”

În timp ce autoritățile spun că relațiile moldo-ruse au ajuns la cel mai jos nivel din istorie, Partidul „Renaștere” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a trimis 100 de activiști ai formațiunii în Federația Rusă, la un eveniment denumit „Lumea este mai mare decât Europa”. Concepția evenimentului se aliniază „perfect” cu ideologia partidului, au declarat reprezentanții „Renaștere”.

Potrivit unui comunicat publicat de „Renaștere” pe 2 martie, 100 de membri ai aripei de tineret a partidului participă la Festivalul Mondial al Tineretului 2024. Evenimentul se desfășoară pe teritoriul federal „Sirius” din orașul Soci, scrie News Maker.

Delegația de 100 de persoane a reușit deja să se cufunde în atmosfera de ospitalitate a acestui minunat oraș balnear. Ieri, în prima zi de primăvară și de sărbătoarea Mărțișorului moldovenesc, activiștii noștri au împărțit participanților la forum suveniruri tradiționale – mărțișoare. Și acesta este deja primul pas către prietenie”, se arată în counicat.

Reprezentanții „Renaștere” au menționat că tinerii vor participa „activ” la evenimentele din programul de lucru al festivalului. „Important este că concepția sa (a festivalului – n. r.) corespunde pe deplin cu ideologia partidului – „Lumea este mai mare decît Europa”. Evenimentul va fi o nouă experiență interesantă pentru tinerii noștri și îi va ajuta să-și găsească noi prieteni și părtași”, a comunicat partidul.

Precizăm că relațiile Uniunii Europene și Republicii Moldova cu Federația Rusă au început să se deterioreze în februarie 2022, atunci când armata rusă, la ordinul președintelui Vladimir Putin, a invadat Ucraina. La mai bine de doi ani de război, țările UE și Moldova continuă să sprijine Ucraina. Într-un interviu din 29 februarie, ministrul de Externe Mihai Popșoi a declarat că relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Rusia au ajuns la cel mai jos nivel din istorie. Oficialul a explicat că situația se datorează crimelor comise de armata rusă în țara vecină și războiul hibrid purtat de regimul de la Moscova împotriva guvernării de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău