Un „Orășel al copilăriei” va fi deschis în curând în Piața Marii Adunări Naționale

  • 06 Decembrie 2021 20:00
Un „Orășel al copilăriei” va fi deschis în curând în Piața Marii Adunări Naționale

Un „Orășel al copilăriei”, cu mai multe carusele pentru copii, și va fi deschis în curând în Piața Marii Adunări Naționale. Amenajările sunt pe ultima sută de metri, anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban, transmite IPN.

Până la Revelion, toate sectoarele, parcurile, zonele verzi, străzile centrale, vor fi amenajate cu elemente de decor pentru a aduce atmosfera de sărbătoare. În capitală deja au început a fi amenajate Târguri de Crăciun, cu implicarea agenților economici.

Potrivit primarului, la solicitare sau chiar din inițiativă proprie, foarte mulți agenți economici au decorat clădirile pe care le dețin, fapt care conferă orașului o atmosferă aparte.

În altă ordine de idei, primarul a spus că matineele din grădinițe cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou vor fi desfășurate în grupe fără prezența părinților. Și în acest an în grădinițe vor fi oferite dulciuri pentru copii din partea Primăriei. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi,  a adăugat că darurile au început a fi repartizate în instituțiile de educație timpurie. Pentru achiziționarea cadourilor au fost alocați peste 700 de milioane de lei – 24 de lei pentru fiecare copil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău