Un oraș din Asia a devenit din nou cel mai poluat oraș din lume

  • 03 Decembrie 2021 14:33
Un oraș din Asia a devenit din nou cel mai poluat oraș din lume

Un oraș din Asia a ajuns din nou în fruntea clasamentului zilnic al celor mai poluate orașe din lume, în contextul eforturilor fără succes ale autorităților de a reduce poluarea, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Calitatea aerului din Lahore, al doilea oraș ca mărime din Pakistan, se situa la valoarea 296 vineri dimineață, ceea ce a făcut ca orașul pakistanez să ajungă în fruntea listei celor mai poluate orașe din lume, potrivit IQAir, un grup global de experți în domeniul mediului.

Lahore a devansat de mai multe ori New Delhi ca cel mai poluat oraș din lume în luna noiembrie. Smogul alburiu a învăluit orașele din provincia Punjab (centru), inclusiv capitala Lahore, unde locuiesc peste 11 milioane de persoane.

„Am pus sigiliul la peste 500 de unități industriale și am impus amenzi mari pe vehiculele care emit fum și cuptoarele de cărămidă”, a declarat pentru DPA Amir Farooq, oficialul însărcinat cu lupta împotriva poluării din Punjab.

Farooq a precizat că departamentul său lucrează la un plan pe termen lung pentru limitarea poluării.

„Poluarea atmosferică din Lahore nu este altceva decât un eșec al guvernului”, a declarat pentru DPA avocatul de mediu Ahmad Rafay Alam. Alam a precizat că orașul produce aceeași cantitate de poluare în fiecare zi de-a lungul anului, iar acțiunile agențiilor guvernamentale în sezonul de iarnă nu sunt mai mult decât o „reacție pe fond de panică”.

Autoritățile pakistaneze dau vina pe emisiile industriale, pe fumul produs de cuptoarele de cărămidă și vehicule, pe arderea resturilor recoltelor și pe gestionarea deșeurilor drept cauze principale ale poluării atmosferice și smogului din Lahore.

Pakistanul este responsabil pentru mai puțin de 1% din emisiile globale de dioxid de carbon, dar se află în clasamentul celor mai vulnerabile zece națiuni din punct de vedere climatic.

În 2019, Lahore a lansat un program cu o durată de patru ani pentru plantarea a 10 miliarde de copaci până în 2023. Proiectul a depășit pragul de un miliard de arbori plantați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău