Un ONG a cerut Parlamentului să-l declare pe președintele Igor Dodon agent de influență străină

  • 03 Ianuarie 2017 15:53
Un ONG a cerut Parlamentului să-l declare pe președintele Igor Dodon agent de influență străină

Centrul de analize și expertize social-economice și politice „Alternativa – 2018” îi cere Parlamentului să recunoască în persoana președintelui Igor Dodon un agent de influență străină, care periclitează echilibrul politic fragil din societate.

Într-o declarație publică, reprezentanții Centrului îi solicită legislativului să inițieze procedura de demitere și vor convocarea unui referendum național în această problemă.

Semnatarii declarației susțin că acțiunile președintelui Igor Dodon îl deconspiră „ca pe un demagog cinic, care nu are nimic comun cu interesele alegătorilor și nici cu interesele țării”. Potrivit organizației, declarațiile făcute de Igor Dodon în ultimul timp, îl deconspiră complet și ca agent politic al unor interese străine în Republica Moldova.

„Majoritatea declarațiilor sale țin de o constantă politică a Rusiei în zonă și vizează probleme de suveranitate și independență națională, probleme de identitate etnică și lingvistică, pentru care poporul nostru a plătit un preț greu de jertfe umane și de eforturi colective”, se arată în declarația Centrului.

Amintim că Igor Dodon militează pentru apropierea necondiționată de Moscova și federalizarea Republicii Moldova, în clitate de soluție pentru reglementarea conflictului tranitrean. Președintele Republicii Moldova are programată mâine, pe 4 ianuarie, o întâlnire cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar pe 17 ianuarie va merge la Moscova, unde se va întâlni cu Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău