Un oficial prorus din regiunea Herson a fost ucis într-un atentat cu bombă

  • 22 Decembrie 2022 20:24
Un oficial prorus din regiunea Herson a fost ucis într-un atentat cu bombă

Un oficial local dintr-o parte a regiunii Herson din sudul Ucrainei, controlată de forțele ruse, a fost ucis joi într-un atentat cu bombă care a vizat mașina cu care se deplasa, a anunțat administrația locală instalată de Rusia.

Administrația locală instalată de Rusia a dat vina pentru uciderea lui Andrei Ștepa pe „teroriști ucraineni”, relatează Reuters și France Presse, scrie Digi24.

Într-un comunicat pe Telegram, administrația prorusă a precizat că Ștepa, principalul responsabil al Liubimivka, o localitate situată pe malul stâng al Niprului - marele fluviu ce traversează Ucraina - și ocupată de armata rusă, a „murit tragic” după explozia unui autoturism provocată de „teroriști ucraineni”.

Niprul a devenit linia de front în această regiune de când soldații ruși au părăsit malul său drept (de vest) la începutul lunii noiembrie.

Nu a existat niciun comentariu imediat asupra incidentului din partea autorităților ucrainene. Informațiile presei ucrainene despre moartea lui Ștepa s-au referit la el ca la „un ocupant” și cineva care a colaborat activ cu forțele ruse. Imagini video neverificate ale presupusului atentat postate online arătau un fum gros de culoare cenușie și flăcări care se ridicau în aer deasupra unei mașini.

Kievul a declarat că intenționează să recupereze prin forță tot teritoriul capturat de trupele ruse de când ele au invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce Moscova numește „operațiune militară specială” pentru a-și asigura propria securitate, amintește Reuters.

Ștepa este ultimul dintr-un număr de oficiali instalați de Rusia morți în circumstanțe tulburi.

În noiembrie, Kirill Stremousov, șef adjunct al administrației locale instalate de Rusia în Herson, a murit într-un acccident de mașină în ciuda faptului că se deplasa într-un vehicul blindat, în timp ce alți oficiali instalați de Rusia au fost răniți sau uciși în explozii de bombe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău