Un oficial european va examina condițiile în care sunt deținuți Vlad Filat și Grigore Petrenco

  • 21 Decembrie 2015 09:41
Un oficial european va examina condițiile în care sunt deținuți Vlad Filat și Grigore Petrenco

Președintele Comisiei de monitorizare a obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei, Stefan Schennach, efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20 – 22 decembrie 2015.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, scopul vizitei este examinarea condițiilor de detenție preventivă a ex-premierului Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco, ex-membru al Delegației parlamentare la APCE.

Pe parcursul zilei de astăzi, 21 decembrie, Stefan Schennach va examina condițiile de detenție preventivă și va discuta cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, precum și cu avocații celor doi.

De asemenea, oficialul european are planificate întrevederi cu Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin; avocatul poporului, Mihail Cotorobai; ministrul Justiției, Vladimir Cebotari; directorul interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Alexandru Pînzari.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, precum și cu conducerea partidelor parlamentare. Stefan Schennach va mai purta discuții cu membrii Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, condusă de Liliana Palihovici, vicepreședinta Legislativului.

Pe parcursul zilei de ieri, Președintele Comisiei de monitorizare a APCE s-a întâlnit cu reprezentanții societății civile și ai comunității internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău