Un oficial al Primăriei Chișinău solicită procurarea urgentă de medicamente

  • 28 Februarie 2022 12:31
Un oficial al Primăriei Chișinău solicită procurarea urgentă de medicamente

Instituțiile municipale de sănătate din Chișinău dispun de stocuri de medicamente doar pentru o lună, notează MOLDPRES.

Boris Gâlcă, șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate, a solicitat în ședința de astăzi a serviciilor primăriei, care s-a desfășurat la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților din Ucraina amplasat la Moldexpo, că instituțiile municipale de sănătate au stocuri de medicamente doar pentru o lună și a anticipat o posibilă criză a medicamentelor. "Solicit autorităților centrale procurarea de urgență a medicamentelor", a declarat Gâlcă, potrivit sursei citate.

Oficialul a specificat că majoritatea livrărilor de medicamente s-au făcut anterior prin portul Odesa și că o posibilă agravare a situației în regiunea Odesa din Ucraina poate pune în pericol furnizările de medicamente pe această rută. 

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a menționat că autoritățile competente de la Kiev au informat că "nu există alte impedimente, decât rândurile mari, create de către persoanele care se refugiază din Ucraina ca urmare a conflictului armat".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău