Un nou director la Agenția Națională a Arhivelor

  • 12 Aprilie 2022 11:36
Un nou director la Agenția Națională a Arhivelor

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, l-a prezentat astăzi, 12 aprilie, colectivului instituției pe noul director al Agenției Naționale a Arhivelor, Igor Cașu. 

Igor Cașu este un istoric notoriu, care a lucrat mulți ani în arhive ca cercetător, prin urmare, cunoaște bine problemele și necesitățile din domeniu.
 
„Agenția Națională a Arhivelor este o instituție valoroasă și importantă pentru Republica Moldova, respectiv, și așteptările de la noua conducere sunt foarte mari. De aceea, am recomandat noului director, în primul rând, să înceapă lucrul pe digitalizarea arhivelor și oferirea posibilității de a solicita documentele necesare în format online. 
Totodată, am solicitat domnului Cașu să atragă atenția și la alte obiective ale Agenției, cum ar fi actualizarea legislației în domeniul arhivisticii și adaptarea ei la normele europene; extinderea accesului la fondurile de arhivă; implementarea sistemelor informaționale electronice în domeniul arhivistic; dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul depozitării, evidenței și conservării/păstrării documentelor Fondului Arhivistic al Republicii Moldova. Pe lângă toate acestea, am atras atenția că este important să fie respectate drepturile și garanțiile cetățenilor privind accesul la arhive”, a comunicat Sergiu Litvinenco. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău