Un nou val de sancțiuni a bancherilor | Printre ei se numără și un fost șef al pazei de stat

  • 30 Iulie 2017 13:22
Un nou val de sancțiuni a bancherilor | Printre ei se numără și un fost șef al pazei de stat

Comitetul executiv al Băncii Naționale Moldovei (BNM) a decis, în ședință din 5 iulie 2017, aplicarea sancțiunii de amendă în mărime de 165.364 lei, ceea ce constituie 10 salarii medii pe activități financiare, la trei foști conducători ai Unibank.

Potrivit BNM, suma totală a amenzilor constituie 496.092 de lei. Sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și ale actelor normative ale Băncii Naționale, scrie mold-street.com, citat de UNIMEDIA.

Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în riscuri de concentrare (expuneri) excesivă a activelor sale.

Aplicarea de către BNM a sancțiunilor nu exclude și alte pedepse conform legii, inclusiv a celor penale în cazul constatării faptelor ce constituie infracțiune, se arată într-un comunicat al instituției. 

Potrivit sursei, printre cei sancționați se numără generalul Igor Bodorin, care după ce și-a dat demisia de la conducerea Serviciului Paza de Stat, a condus în anii 2013-2014, serviciile de pază de la cele trei bănci din grupul Shor, concentrate în cadrul companiei Klassica Force SRL.

În plus a fost și membru al Consiliului Unibank în 2014, când din trei bănci a dispărut circa un miliard de dolari.

BNM nu anunță numele celorlalți șefi de la Unibank, sancționați, dar în acea perioadă în fruntea Unibank s-a aflat Dumitru Țugulischi, iar vicepreședinți erau Ghenadie Cernei și Victoria Hvorostovscaia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău