Un nou val de căldură extremă în Japonia

  • 08 August 2018 13:05
Un nou val de căldură extremă în Japonia

Mercurul din termometre a urcat miercuri într-o localitate din centrul Japoniei până la 41 de grade Celsius, a doua cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată în această țară, a anunțat Agenția de Meteorologie, citată de agenția Kyodo, potrivit Agerpres.

Pe lângă municipiul Mino din prefectura Gifu unde temperatura a ajuns la 41 de grade Celsius, și în localitatea Gero din aceeași prefectură au fost înregistrate 40,5 grade Celsius.

De asemenea, în municipiul Nagoya, centrul administrativ al prefecturii Aichi, mercurul din termometre a ajuns la 38,3 grade Celsius, conform datelor Agenției de Meteorologie din Japonia care a emis avertizări cu privire la riscul de insolație.

Temperaturile de peste 40 de grade Celsius înregistrate săptămâna aceasta și săptămâna trecută, vin după un alt episod de căldură extremă când în Japonia a fost consemnată, la 23 iulie, cea mai ridicată valoare de temperatură din istoria înregistrărilor meteorologice din această țară, 41,1 grade Celsius, în Kumagaya din prefectura Saitama, situată în apropiere de Tokyo.

Potrivit prognozelor meteorologice, și vestul Japoniei se va confrunta cu temperaturi ridicate, joi, ca urmare a influenței unui câmp de presiune atmosferică ridicată deasupra Mării Galbene, precizează Kyodo.

Valul de caniculă "fără precedent" din Japonia din luna iulie a lăsat în urmă 116 morți, potrivit Japan Today. De asemenea, circa 35.000 de persoane au fost transportate la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău