Un nou șef la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

  • 01 Septembrie 2022 18:12
Un nou șef la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

Agenția de administrare a instanțelor judecătoresti, autoritatea care asigură activitatea organizatorică a judecătoriilor și curților de apel, are un nou șef - Sorin Popescu.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, l-a prezentat joi colectivului Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești pe noul director, menționând că acesta are o experiență de peste 12 ani în serviciul public cu statut special și deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient activitatea Agenției.

„Am încredere că veți reuși să vă implicați plenar și să contribuiți la modernizarea instanțelor de judecată, astfel încât acestea să fie accesibile pentru justițiabili și să corespundă standardelor internaționale. Este nevoie de mai multă implicare la dezvoltarea sistemelor informaționale, pentru a optimiza procesele de lucru și a reduce din volumul mare de muncă al judecătorilor, având totodată și o evidență strictă a informațiilor. La fel, trebuie îmbunătățit Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, pentru ca acesta să nu mai poată fi „manipulat” după bunul plac al unor judecători care au interese pe anumite dosare”, a menționat ministrul Justiției.

Sergiu Litvinenco l-a felicitat pe noul director al AAIJ și i-a dorit succes în activitate.

„Aveți susținerea Ministerului Justiției în realizarea dezideratelor propuse, fapt care va contribui la modernizarea condițiilor din judecătorii și astfel, odată cu alte lucruri ce vor fi realizate, vom îmbunătăți actul de justiție din țara noastră”, a încheiat ministrul. 

Agenția de administrare a instanțelor judecătoresti este o instituție din subordinea Ministerului Justiției, care asigură activitatea organizatorică a instanțelor judecătorești, ține evidența și analiza statisticii judiciare, dezvoltă sistemul informațional judiciar, gestionează activitatea de instruire a personalului secretariatelor instanțelor judecătorești, organizează activitatea de management financiar, controlul și auditul intern în cadrul instanțelor judecătorești, transmite anticorupție.md.

Agenția elaborează propuneri pentru eficientizarea și uniformizarea activității instanțelor judecătorești, avizează proiecte de acte legislative și normative, precum și înaintează propuneri pentru elaborarea proiectelor de acte legislative și normative corespunzătoare domeniilor sale de competență, participă la elaborarea și implementarea documentelor de politici, asigură instanțele judecătorești cu sedii și condiții adecvate de muncă, potrivit standardelor în domeniu, coordonează planificarea investițiilor și reparațiilor capitale pentru instanțele judecătorești și coordonează alocarea fondurilor de la bugetul de stat în acest scop, coordonează procesul de reorganizare a sistemului instanțelor judecătorești, monitorizează modul de efectuare a lucrărilor de arhivă și secretariat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău