Un nou schimb de prizonieri ruși și ucraineni a avut loc în regiunea Herson

  • 15 Aprilie 2022 12:56
Un nou schimb de prizonieri ruși și ucraineni a avut loc în regiunea Herson

Un nou schimb de prizonieri de război ruși și ucraineni a avut loc joi în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, parțial controlată de forțele militare ruse, a anunțat vineri armata ucraineană, informează AFP, citat de AGERPRES.

"După negocieri tensionate, am reușit să încheiem acorduri asupra unui schimb de prizonieri în regiunea satului Posad-Pokrovske, unde patru prizonieri ai armatei ruse au fost schimbați contra a cinci prizonieri de-ai noștri", a anunțat Comandamentul Sud al armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook.

Capitala regională Herson, ca și mai multe alte localități din această regiune de coastă, se află sub controlul armatei ruse de la începutul lui martie.

Mai multe schimburi de militari și de civili au avut deja loc între ucraineni și ruși de la începutul invaziei, pe 24 februarie, fără a fi sistematic confirmate de cele două părți.

Joi, Kievul a anunțat că 30 de ucraineni au fost eliberați în cadrul unui nou schimb de prizonieri, fără a preciza numărul de soldați ruși eliberați în schimb.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus săptămâna aceasta ca prizonieri ucraineni deținuți în Rusia să fie eliberați în schimbul deputatului și omului de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Autoritățile ucrainene au anunțat marți arestarea lui Viktor Medvedciuk, 67 de ani, deputat și om de afaceri ucrainean prorus, care fugise din arestul de la domiciliu după declanșarea ofensivei ruse în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău