Un nou record de decese în 24 de ore, raportat în Rusia

  • 06 Iulie 2021 13:32
Un nou record de decese în 24 de ore, raportat în Rusia

Rusia a anunțat marți că a înregistrat 737 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această țară, afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus, informează AFP, citat de AGERPRES.

Este pentru prima dată când Rusia, care ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai afectate țări din lume prin prisma numărului de infectări raportate, depășește pragul de 700 de decese într-o singură zi din cauza noului coronavirus.

Autoritățile ruse au confirmat marți la nivel național alte 23.378 de cazuri, cel mai mare număr raportat de la jumătatea lunii ianuarie, când țara ieșea din cel de-al doilea val al pandemiei. În total, în Rusia au fost înregistrate peste 5,6 milioane de infectări provocate de SARS-CoV-2.

În ultimele opt zile, Rusia a stabilit șase recorduri de mortalitate, într-o perioadă în care lupta sa împotriva noului coronavirus este complicată de evoluția mult prea lentă a campaniei de vaccinare.

Lansată în decembrie, această campanie a convins până în prezent doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenți ai Rusiei, reprezentând puțin sub 18% din populația națională. Dintre ei, 18,2 milioane de ruși (12,5%) au fost vaccinați cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov, un agregator al datelor medicale obținute de la autorități regionale și din mass-media, în absența unor statistici oficiale la nivel național.

Populația rusă rămâne foarte sceptică față de vaccinuri, un sondaj realizat de centrul independent Levada, publicat în această săptămână, arătând că 54% dintre ruși nu intenționează să se imunizeze.

În mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv la Moscova, autoritățile locale au luat o serie de măsuri pentru a incita populația să se vaccineze, precum introducerea unui pașaport sanitar care reglementează mersul la restaurant.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a ordonat de asemenea ca 60% din totalul angajaților din sectorul serviciilor să fie vaccinați până la jumătatea lunii august. În caz contrar, cei care refuză vaccinarea riscă să fie suspendați.

Autoritățile de la Kremlin, care au recunoscut că nu vor putea să atingă obiectivul de 60% populație vaccinată până în august, refuză pentru moment să decreteze un nou lockdown la nivel național, pentru a proteja economia fragilă a țării.

La nivelul întregii țări, pandemia a provocat până marți peste 139.316 de decese, conform statisticilor oficiale. Agenția de statistică Rosstat, care utilizează o definiție mai largă a deceselor asociate coronavirusului, a contabilizat aproximativ 270.000 de decese până la sfârșitul lunii aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău