Un nou protest, în Capitală, împotriva deciziei instanței de a nu valida alegerile

  • 21 Iunie 2018 10:55
Un nou protest, în Capitală, împotriva deciziei instanței de a nu valida alegerile Jurnal

Un nou protest este anunțat astăzi în Capitală față de decizia instanței de a nu valida alegerile pentru primăria Chișinăului după ce aseară câteva mii de oameni au manifestat în sprijinului primarului ales Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a declarat în timpul protestului că decizia instanței care nu a confirmat legalitatea alegerilor este una politică și arbitrară.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care l-a susținut pe Andrei Năstase în aceste alegeri, a spus că invalidarea scrutinului înseamnă dictatură.

De la primărie manifestanții au mers în marș până la sediul Partidului Democrat, apoi au încheiat acțiunea în Piața Marii Adunări Naționale. Pe același traseu, un nou protest este anunțat pentru astăzi de la ora 17.30.

Partidul Democrat a anunțat anterior prin vocea purtătorului său de cuvânt Vitalie Gămurari că decizia instanței trebuie evaluată prin prisma argumentelor juridice.

În textul deciziei motivate privind anularea rezultatelor scrutinului, făcut public aseară, instanța notează că ambii candidații au făcut campanie electorală în ziua alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău