Un nou proiect politic apare în Rep. Moldova. Congresul de constituire a CUB

  • 05 Noiembrie 2022 12:28
Un nou proiect politic apare în Rep. Moldova. Congresul de constituire a CUB

Un nou partid pro-european este lansat în Republica Moldova. Este vorba de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), al cărui Congres de constituire are loc sâmbătă, 5 noiembrie, 2022, la Sala cu Orgă din Chișinău.

La Congres au fost invitați 160 de delegați din cadrul organizațiile teritoriale ale CUB, a anunțat la începutul evenimentului, unui dintre membrii grupului de inițiativă privind crearea noului proiect politic, fostul ambasador al Rep. Moldova în Statele Unite, Igor Munteanu.
Fostul deputat al Platformei DA, Igor Munteanu, a precizat că de la lansarea inițiativei de constituire, reprezentanții noului proiect au avut deja poziții privind anumite evenimente ale agendei politice precum obținerea statutului de țară candidată la UE, războiul din Ucraina, reforma universitară etc.
Noul partid politic, de centru dreapta, pro-european, va face parte din familia liberalilor europeni. În acest sens, cu un mesaj către delegați s-a adresat, copreședintele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE) Ilhan Kyuchyuk. El a subliniat că Uniunea Europeană este uniunea viitorului care include si Rep. Moldova.


Delegații la Congres urmează să aleagă președintele CUB și componența organelor de conducere a noii formațiuni politice, dar și statutul și programul politic al partidului.


Printre fruntașii CUB-ului se mai numără fostul deputat și ambasador Igor Klipii, expertul în sănătate, Rodica Grama, expertul economic Veaceslav Ioniță, prorectorul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Ludmila Armașu, expertul în finanțe și bănci Sveatoslav Mihalache, jurnalistul Ion Terguță, demograful Valeriu Sainsus, antreprenorul Eduard Bulgac și alții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău