Un nou proiect investițional în valoare de 14 mln euro a fost lansat în R. Moldova

  • 02 Decembrie 2021 14:47
Un nou proiect investițional în valoare de 14 mln euro a fost lansat în R. Moldova

Compania Omni Steel, specializată în prelucrarea oțelului, și-a anunțat astăzi proiectul de investiție pentru Republica Moldova, în valoare de 14 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă. Compania va opera cu materie primă (deșeuri de fier) achiziționată de la agenții economici locali și va folosi tehnologia de topire a metalului prin inducție, cu un impact redus asupra mediului, transmite MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de lansare, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a salutat gestul investitorilor și și-a exprimat încrederea că acest exemplu va fi urmat de alți investitori, notează sursa citată.

”Felicit fondatorii companiei și le mulțumesc pentru implicarea pe piața Republicii Moldova. Asistăm la un eveniment care susține strategia Ministerului Economiei de dezvoltare a economiei naționale - investiții în dezvoltarea platformelor industriale și crearea locurilor de muncă; atragerea diasporei acasă pentru a implementa experiența căpătată peste hotare, în cazul dat transferul de tehnologie din România; colaborarea între domeniul IT și alte industrii, unul din investitori fiind un antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale”, a relevat ministrul.

Compania Omni Steel are o capacitate de producere a oțelului beton de 100-150.000 tone anual și este amplasată în Pănășești (raionul Strășeni), subzona 8 a Zonei Economice Libere Bălți. Lansarea procesului de producție este preconizată pentru toamna anului 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,71
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:12,52 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău