Un nou post de televiziune, apropiat PSRM, a primit licența de la CA

  • 04 Noiembrie 2019 13:50
Un nou post de televiziune, apropiat PSRM, a primit licența de la CA

Consiliul Audiovizualului a aprobat cererea de eliberare a licenței unui nou post de televiziune, apropiat Partidului Socialiștilor, care va prelua denumirea ”Accent TV”, a postului care a fost redenumit anterior în ”Primul în Moldova” și care va retransmite emisia celui mai important post rusesc, ”Pervîi Kanal”.

Noua televiziune va avea același program ca și fostul ”Accent TV”, potrivit reprezentanților companiei „Telesistem TV”, care administrează posturile de televiziune.

Șase dintre membrii Consiliului Audiovizualului au votat pentru acordarea licenței de emisie. Președintele instituției, Dragoș Vicol a declar:

„Acest post de televiziune are o individualitate, are o personalitatea creativă. În situația în care și-au adjudecat de a prezenta un nou canal, mă refer la ”Primul în Moldova”, sigur că a apărut această necesitate de a continua acest proiect editorial.”

O singură membră a Consiliului Audiovizualului, Olga Guțuțui, s-a pronunțat împotriva acordării licenței și a atras atenția asupra concertării  și politizării mass-media din Republica Moldova.

„Eu cred că noi în zadar vorbim despre libertatea de exprimare și independența instituțiilor mass-media, atât timp cât influența factorului politic este tot mai mare în activitatea mass-media. Mie îmi pare rău de ceea ce se întâmplă pe piață, pentru că, de fapt, asistăm în continuare la concentrarea mediei sub influența anumitor factori politici și atât timp cât vom tolera acest lucru, schimbări pe piața mass-media din Republica Moldova nu vor exista.”

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău