Un nou pachet de sancțiuni ale UE vizează excluderea din SWIFT a trei bănci din Belarus și mai mulți oligarhi și politicieni ruși

  • 08 Martie 2022 14:02
Un nou pachet de sancțiuni ale UE vizează excluderea din SWIFT a trei bănci din Belarus și mai mulți oligarhi și politicieni ruși

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarus pentru invadarea Ucrainei, sancțiuni care vor lovi mai mulți oligarhi și politicieni ruși precum și trei bănci din Belarus, au declarat marți pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, transmite Agerpres.

Noile sancțiuni au fost adoptate marți dimineața de Executivul comunitar și urmează să fie discutate de ambasadorii UE la o reuniune care va începe la ora 14:00 GMT, a precizat una dintre surse.

Măsurile vizează excluderea a trei bănci din Belarus din sistemul bancar SWIFT și vor adăuga mai mulți oligarhi și parlamentari ruși pe lista neagră a UE. De asemenea, pachetul include interzicerea exporturilor de echipament naval și software din UE în Rusia, precum și liniile directoare cu privire la monitorizarea criptomondelor, în ideea de a evita utilizarea lor pentru a ocoli sancțiunile impuse de UE, au dezvăluit sursele.

Până acum, ambasadorii UE au aprobat, fără modificări, sancțiunile împotriva Rusiei și Belarus propuse de Executivul comunitar. Bruxelles-ul a exclus deja șapte bănci rusești din sistemul interbancar SWIFT dar nu a vizat încă bănci din Belarus. Sursele menționate de Reuters nu au dorit să precizeze care sunt băncile din Belarus afectate.

O sursă a adăugat că UE va extinde de asemenea interdicția sa cu privire la exporturile de tehnologie avansată către Rusia. Interdicția exportului de echipament naval și software în Rusia este menită să afecteze sectorul de shipping rusesc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău