Un nou lot de ajutor sanitar din partea UE și a Germaniei, oferit R. Moldova. Ambasadoarea Germaniei: „Împreună întindem o mână de ajutor instituțiilor medicale, care în această perioadă pandemică sunt la grea încercare”

  • 17 Mai 2021 13:25
Un nou lot de ajutor sanitar din partea UE și a Germaniei, oferit R. Moldova. Ambasadoarea Germaniei: „Împreună întindem o mână de ajutor instituțiilor medicale, care în această perioadă pandemică sunt la grea încercare”

Un nou lot de ajutor sanitar din partea Uniunii Europene și a Germaniei a fost oferit astăzi autorităților din sănătate din Republica Moldova. Este vorba de echipamente de protecție pentru personalul medical, în valoare de 500 de mii de euro. Acesta conține 1,6 milioane de perechi de mănuși medicale și 300 de mii de măști de protecție, transmite Radio Chișinău.

Este un ajutor enorm pentru Republica Moldova, în contextul combaterii pandemiei, iar asigurarea cu echipamente medicale este esențială în lupta cu virusul, susține secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov.

E un ajutor enorm pentru sistemul de sănătate din țara noastră în contextul combaterii pandemiei de COVID-19. Pandemia încă nu a trecut, ne afectează, continuăm să luptăm pentru a slava vieți, iată de ce asigurare sistemului medical cu echipamente necesare este esențială în acest moment”.

Echipamentul este procurat ca urmare a colaborării între Germania și OMS, inițiativă finanțată de Uniunea Europeană, direcționată spre combaterea pandemiei în țările Parteneriatului Estic, din care face parte și R. Moldova. Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, spune că Europa întinde o mână de ajutor cetățenilor și medicilor.

Guvernul Federal al Germaniei cu sprijinul UE continuă să ofere ajutor necondiționat cetățenilor din Republica Moldova. Împreună întindem o mână de ajutor instituțiilor medicale, care în această perioadă pandemică sunt la grea încercare”.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că Uniunea Europeană a donat deja echipamente medicale și concentratoare de oxigen, iar prin platforma Covax și România, 400 de mii de doze de vaccin au ajuns deja în Rep. Moldova.

UE și statele membre au mobilizat toate mijloacele pe care le au la dispoziție în contextul pandemie pentru a oferi suport tangibil pentru consolidarea sistemului de sănătate public. De asemenea, asistența echipei Europa a fost direcționat spre a combate impactul socio-economic al pandemiei”

Ajutorul din partea UE va continua să fie livrat pentru RM, a subliniat ambasadorul european.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău