Un nou focar de infecție cu COVID-19, într-o localitate din Soroca. Și la Institutul Oncologic din Capitală au fost confirmate patru cazuri de contaminare cu noul coronavirus

  • 11 Mai 2020 18:20
Un nou focar de infecție cu COVID-19, într-o localitate din Soroca. Și la Institutul Oncologic din Capitală au fost confirmate patru cazuri de contaminare cu noul coronavirus

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanum a comunicat despre un nou focar de infecție cu COVID-19.

Este vorba despre centrul de plasament din localitatea Bădiceni, raionul Soroca. Potrivit ministrului, în data de 9 mai au fost confirmate 4 cazuri de infecție, trei în rândul angajaților și unul în rândul beneficiarilor.

„Pe data de 9 mai au fost înregistrate patru cazuri de COVID-19, trei cazuri fiind din rândul angajaților, un caz de COVID-19 fiind înregistrat în rândul beneficiarilor. La moment în izolatorul centrului de plasament sunt 13 persoane care sunt sub supravegherea nemijlocită a personalului din cadrul instituției vizate. Astăzi au fost prelevate o sută de probe, 96 de beneficiari și patru angajați din cadrul instituției respective. Mâine vom veni, deja, cu actualizarea datelor. Totodată, au fost determinate niște măsuri restrictive în contextul prevenirii și controlul COVID-19 în cadrul instituției vizate. Ține atât de triajul în rândul angajaților cât și a beneficiarilor, stabilirea contacțiilor care au fost confirmați cu COVID-19 și, sigur că, izolarea acestora”, a precizat ministrul. 

Și la Institutul Oncologic din Capitală au fost confirmate patru cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul angajaților. Potrivit ministrului, în prezent se întreprind măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției.

Menționăm că, în total, sunt înregistrate 4.995 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, astăzi fiind înregistrate 68 de cazuri noi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău