Un nou episod Panama Papers | Lionel Messi, un oligarh rus sau președintele Argentinei, printre numele care apar în dosar

  • 21 Iunie 2018 13:35
Un nou episod Panama Papers | Lionel Messi, un oligarh rus sau președintele Argentinei, printre numele care apar în dosar

Un nou episod in dosarul Panama Papers, la mai bine de doi ani de la izbucnirea uriașului scandal.

Potrivit Digi24.ro, noi dezvăluiri despre bogații lumii și banii ascunși de aceștia în paradisurile fiscale scot la iveală documente care leagă nume precum fotbalistul Lionel Messi, firma de bijuterii Cartier sau președintele Argentinei, de conturi offshore folosite pentru a-și ascunde banii de fisc.

Noile documente aduc alte dovezi că Lionel Messi s-ar fi folosit și de o companie offshore deschisă în Panama, pentru a-și pune la adăpost banii de fiscul din Spania, unde joacă, și de cel din Argentina, țara sa natală. Ar fi a treia companie folosită de superstarul Barcelonei, după cele din Uruguay și Belize.

De paradisurile fiscale s-ar fi folosit și una dintre cele mai mari case de bijuterii din lume: Cartier.

Noi dezvăluiri fac legătura și dintre politicieni și milioane de dolari lipsă din vistieria unor state precum Malaysia, Kuwait și Rusia.

Vitaly Malkin, un oligarh rus care a demisionat în 2013 din Senatul din Moscova este deținătorul a două companii în paradisul fiscal din Insulele Virgine. Una dintre ele controlează un cont dintr-o bancă elvețiană în valoare de 200 de milioane de dolari.

Pe lista politicienilor care și-au ascuns banii și afacerile de fisc mai apar și președintele Argentinei, Mauricio Macri și tatăl acestuia, dar și fiica președintelui Kazakhstanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,09 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău