Un nou caz de Ebola în Mali

  • 12 Noiembrie 2014 13:54
Un nou caz de Ebola în Mali

Mali, ultima țară afectată până acum de epidemia de Ebola în vestul Africii, a înregistrat un nou caz, independent de cel precedent.

Un asistent medical a decedat în capitala Bamako după ce a tratat un pacient venit din Guineea, au declarat marți surse medicale concordante, informează Agerpres.

'Asistentul medical care a fost în contact cu un cetățean din Guineea decedat din cauza bolii a murit la rândul său', a declarat pentru AFP un responsabil de la clinica Pasteur din Bamako, precizând că testele s-au dovedit pozitive la virus.

Anunțul acestei noi contaminări intervine în momentul când Mali se pregătește să ridice carantina a peste 100 de persoane care s-au apropiat de unicul caz identificat, o fetiță de doi ani venită din Guineea și decedată pe 24 octombrie la Kayes /vest/.

Clinica Pasteur, una dintre cele mai exclusiviste din Bamako, era înconjurată marți seară de un cordon de poliție.

Mai mulți pacienți internați pentru alte afecțiuni au părăsit instituția, dar alții au fost plasați sub supraveghere medicală.

Pacientul din Guineea era un imam din Kourémalé, localitate la frontiera dintre cele două țări, a declarat o sursă din poliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău