Un muzician din India a cântat la chitară în timp ce i se făcea o intervenție chirurgicală pe creier

  • 21 Iulie 2017 12:16
Un muzician din India a cântat la chitară în timp ce i se făcea o intervenție chirurgicală pe creier

Un muzician din India a cântat la chitară în timp ce era operat pe creier, pentru a-i ajuta pe chirurgi să îi trateze spasmele involuntare ale mușchilor degetelor sale.

În timpul complicatei intervenții medicale, lui Abhishek Prasad i s-a cerut să cânte la chitară de fiecare dată când medicii îi "ardeau" un circuit cerebral pentru a-l trata de ceea ce este cunoscut sub numele de "distonia muzicianului", de care pot suferi instrumentiștii care practică mișcări particulare, complicate, repetitive, de mulți ani.

Afecțiunea generează spasme extrem de dureroase, cu răsuciri și posturi anormale ale degetelor și mâinilor. Distonia de care suferea Abhishek Prasad îl împiedica să își miște degetul mijlociu, inelarul și indexul de la mâna stângă în timp ce cânta la chitară. După operație, Abhishek Prasad a declarat pentru BBC că a reușit să cânte cu ușurință la chitară.

"Am crezut inițial că degetele mi-au înțepenit de la prea multă practică. Am luat o pauză și am încercat din nou după un timp, dar degetele îmi erau la fel de înțepenite. Unii medici mi-au spus că este vorba de o crampă musculară și mi-au dat analgezice, multivitamine, antibiotice și am făcut și psihoterapie. Acum, în timpul operației pe creier, de pe la al șaselea circuit ars mi s-au desfăcut degetele și am fost perfect normal, am cântat perfect normal pe masa de operație", a declarat muzicianul joi, după ce medicii i-au îndepărtat copcile, la o săptămână de la intervenția chirurgicală, realizată într-un spital din orașul indian Bangalore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău