Un moldovean a prezentat la frontieră un test fals la COVID pe care l-a cumpărat cu 200 de euro

  • 23 Martie 2021 13:22
Un moldovean a prezentat la frontieră un test fals la COVID pe care l-a cumpărat cu 200 de euro

Un unghenean este cercetat penal pentru prezentarea testului PCR Covid-19 cu semne de falsificare. Acesta a recunoscut că testul a fost perfectat prin intermediari contra sumei de 200 de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ieri, în punctul de trecere a frontierei Criva polițiștii au identificat în fluxul de călători un tânăr moldovean care revenea acasă din Ucraina. Pentru a nu fi plasat în autoizolare, bărbatul de 30 de ani a prezentat la controlul trecerii frontierei testul PCR Covid-19 negativ. În timpul cercetării documentului în cauză, inspectorului de frontieră i-a părut straniu că persoana a ieșit din Republica Moldova pe data de 21 martie, pe când testul era efectuat la Lvov (Ucraina) pe data de 20 martie. Astfel, verificările au fost extinse, iar ca rezultat testul s-a dovedit a fi falsificat.

Audiat, bărbatul a declarat că ar fi perfectat testul prin intermediari, contra sumei de 200 de euro. Dacă va fi găsit vinovat bărbatul va fi pedepsit conform legislației în vigoare.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău