Un moldovean a decedat în urma unei explozii în regiunea Briansk

  • 27 Iulie 2022 08:00
Un moldovean a decedat în urma unei explozii în regiunea Briansk

Un moldovean a decedat în urma unei explozii la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk a Federației Ruse. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-o postare pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Al doilea cetățean din Moldova a fost internat în secția de reanimare a spitalului raional central din Sevsk, regiunea Briansk. Identitatea ambelor persoane a fost stabilită.

Potrivit MAEIE, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă este în contact cu autoritățile competente, dar și cu rudele victimelor, pentru a oferi asistența consulară necesară.

Agenția de presă rusă TASS scrie că pe 26 iulie, armata ucraineană, controlând de la distanță o dronă, a aruncat un dispozitiv exploziv la punctul de trecere a frontierei Troebortnoe din regiunea Briansk.

Mass-media, îl citează pe guvernatorul regiunii Briansk, Alexandr Bogomaz care a scris în Telegram că au avut de suferit patru persoane. Alte surse precizează că explozibilul a fost lansat peste un depozit de păstrare temporară, situat în vecinătatea punctului de trecere a frontierei. Presa ucraineană, folosește formula „atacul „ar fi fost comis” de partea ucraineană”, ceea ce ar putea însemna că Ucraina nu confirmă informația difuzată de partea rusă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău