Un moldovean, finalist la concursul logo Expo 2020 Dubai FOTO

  • 29 Martie 2016 11:01
Un moldovean, finalist la concursul logo Expo 2020 Dubai FOTO

Noul logo-u Expo 2020 a fost prezentat duminică, 27 martie, în Dubai, Emiratele Unite.

Noul design a fost inspirat dintr-un inel de aur și a fost dezvăluit publicului de către prințul Hamdan Bin Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și premierul Emiratelor Unite și conducător al Dubaiului.

Noul logo a fost proiectat pe vestitul zgârie-nori, Burj Khalifa.

”Logo-ul este inspirit de un artefact ce a fost descoperit la situl arheologic Saroug Al Hadeed. Obiectul este un obiect minuscul din aur, foarte detaliat și cu mici desene/modele de jur-împrejur”,  a declarat Reem Ebrahim Al Hashemi.

”Am ales un logo veritabil emirat pentru Expo Dubai 2020. Designul este inspirit de la o civilizație care a existat cu 4000 de ani în urmă în zone care se găsește între Dubai, Abu Dabi, Sharjah și Fujairah. Acest pământ a fost un punct de conexiune pentru civilizații antice și noi vom continua aceste tradiții”, a declarat Șeicul Mohammad .

Șeicul Hamdan Bin Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, prințul Dubaiului, a prezentat trofeele celor trei finaliști ai competiției: Valeriu IInițchi din Republica Moldova, Mohammad Suhail Bin Ali din Tunisia și Mouza Al Mansouri din Emiratele Unite.

Este prima dată când un oraș din Orientul Mijlociu câștigă organizarea unui eveniment de o asemenea amploare. Cei din Emiratele Arabe Unite speră să atragă cu această ocazie investiții de miliarde de dolari.

Arabii estimează că cel puțin de 25 de milioane de vizitatori vor veni în Dubai special pentru acest eveniment. Expo 2020 va dura șase luni, din octombrie 2020, până în aprilie 2021, la Centrul Comercial Dubai – Jebel Ali, pe o suprafață de 438 de hectare de teren aflat la distanțe egale față de Dubai și Abu Dabi.

Expoziția mondială care are loc o dată la fiecare cinci ani le oferă țărilor participante oportunitatea de a-și promova imaginea, produsele și ofertele turistice, arta culinară și tradițiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău