Un miting de comemorare a victimelor Holocaustului a avut loc astăzi la Chișinău

  • 25 Ianuarie 13:29
Un miting de comemorare a victimelor Holocaustului a avut loc astăzi la Chișinău

Un miting de comemorare a victimelor Holocaustului a avut loc astăzi la Chișinău. După aproape opt decenii, istoria se repetă, a declarat președinta Maia Sandu prezentă la eveniment, amintind de atacurile HAMAS asupra Israelului din 7 octombrie 2023, transmite Radio Chișinău.

Un miting de comemorare a victimelor Holocaustului a avut loc astăzi la Memorialul Victimelor Fascismului din Chișinău. Prezentă la eveniment, președinta Maia Sandu a declarat că acum aproape 80 de ani s-a spus că niciodată nu vor mai fi repetate aceleași crime, însă, genocidul care a început anul trecut pe 7 octombrie, demonstrează teroarea și ura existentă împotriva umanității. Maia Sandu:

„La 7octombrie 2023 alți oameni nevinovați: copii, femei, vârstnici, au plătit cu viața pentru că există în continuare pe această lume minți pervertite de ură gata să ucidă, să tortureze, să violeze și să schilodească. La aproape opt decenii de când s-a spus niciodată, omenirea a asistat neputincioasă la o nouă tragedie”, a spus Maia Sandu.

Ambasadorul Israelului în  Rep. Moldova, Joel Lion, a spus că organizația teroristă Hamas a atacat statul evreiesc, motivată de ideologia antisemită.

„să omoare câți mai mulți evrei, să violeze, să răpească și să răspândească teroare în rândul populației. Nu doar evreii au fost victime ale acestor atacuri teroriste, dar și alți cetățeni străini afișați în Israel. Au făcut fotografii, video-uri cu evreii omorâți, distribuindu-le”, a declarat Joel Lion.

În Rep. Moldova, de la începutul săptămânii curente, au loc mai multe manifestări de comemorare a victimelor Holocaustului. 27 ianuarie este declarată Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău